EchoMaster MSK

Voor zwart-wit en kleurendoppler echografie

Met de EchoMaster kunt u zowel binnen als buiten de praktijk echografie toepassen. De handige en prachtig vormgegeven koffer en kar geven u onbegrensde mogelijkheden in de echografie!

Kleurendoppler echografie presenteert stromend bloed. Het is een spectaculaire toevoeging op het zwart-wit beeld, ook voor fysiotherapeuten. Belangrijke voordelen zijn:
 • Uw differentiaal diagnostiek verbetert. Is een echo-arme holte een cyste/abces/hydrops of een echo-arme massa met daarin bloedvaten?
 • Aantoonbare hypervascularisatie gaat samen met verhoogde weefselactiviteit en duidt op een ontstekingsreactie. Dat kan zijn in het kapsel/synovium, spier- of peesweefsel.
 • De EchoMaster 128 Color beschikt zelfs over powerdoppler, dat met de hoogste sensitiviteit zelfs neovascularisatie kan aantonen.
Het toestel wordt standaard geleverd incl. lineaire echografie transducer 5-10 MHz. Optioneel kiest u voor een standaard laptop of een Apple MacBook Pro.
Bijzonderheden:
 • Toestel voor zwart-wit en kleurendoppler echografie met goede beeldkwaliteit
 • De EchoMaster is gebaseerd op een ICT-platform met standaard PC voor echografie. Dit biedt vele voordelen die een PC biedt, zoals onbeperkt beelden opslaan of koppelen aan de digitale patiëntenkaart. Ook kunt u ze invoegen in MS Word of e-mailen.
 • De kracht van de computer wordt optimaal benut. Voorinstellingen maakt u zelf, net als standaard echografie rapportages. En is er een uitbreiding van de bedieningssoftware? Dan is installeren een fluitje van een cent.
 • U heeft de mogelijkheid om de Guided Imaging Software te installeren. Zo kunt u leren en echografie onderzoeken tegelijk!
 • Mobiel en flexibel: met de EchoMaster kunt u zowel binnen als buiten de praktijk echografie toepassen. De handige koffer geeft u onbegrensde mogelijkheden. Maar een vaste opstelling kan ook!


U kan hier onze brochure downloaden.

Guided Imaging Software

Leren en onderzoeken tegelijk

De echografie apparaten van het merk EchoMaster kunt u uitrusten met een uniek tool: Guided Imaging Software. Met behulp van deze software kunt onderzoeken én leren tegelijk.


De Guided Imaging Software werkt als volgt:
 1. Geef aan welke structuur u wilt onderzoeken. Selecteer het juiste gewricht, structuur of transducer positie. Een foto toont duidelijk wat u moet doen en er wordt korte aanvullende informatie gegeven.
 2. Het corresponderende echobeeld wordt getoond, met uitleg. Bij deze transducerpositie wordt een normaal beeld getoond. De belangrijkste structuren worden benoemd.
 3. De aangetroffen afwijkingen in deze regio worden getoond. Afwijkende echobeelden zijn opgeslagen in een databank. U kunt het beeld dat u van uw patiënt maakt gelijktijdig vergelijken met de beelden in de leermodule, waardoor conclusies trekken eenvoudiger wordt.

De Guided Imaging Software helpt u bij het herkennen van diverse structuren en afwijkingen. Gebruikers kunnen zelf bijdragen aan de inhoud van het programma; zij kunnen beelden insturen die het programma verder verbeteren. De software laat gebruikers op een fantastische manier profiteren van hun keuze voor echo-apparatuur van Fyzzio. U heeft een complete echo-encyclopedie aan boord, die u tijdens het onderzoek op hetzelfde scherm kunt raadplegen en kunt gebruiken voor uitleg aan uw patiënt.